HOME  |  GALLERY  |   COVERS  |  PUBLISHED  |  ABOUT     


 

 

 


  OM FISKEBILD.SE
 
Först ett stort tack för att Du tagit dig tid att titta in på denna sida. Jag har specialiserat mig på att ta sportfiskebilder i allmänhet och flugfiskebilder i synnerhet och man kan tycka att det är en ganska smal nisch. Men flugfiske har alltid varit min största passion, och att kunna kombinera detta med fotografering tycker jag är fantastisk.

Skall man bli bra på något kan man inte bita över för mycket och att ta fiskebilder känns ibland som det svåraste man kan ge sig in på. Inte nog med att väder och ljus skall vara bra, samtidigt skall man fånga en fisk av hyfsad storlek och gärna ha en glad och stolt fiskare som huvudperson i bilden. Men de gånger allt stämmer, ja då är tillfredsställelsen total.

Jag har haft den stora förmånen att få resa ut i världen med kamera och flugspö i bagaget och detta är resor som givit mig många oförglömliga minnen, nya vänner samt djupare vänskap med gamla. Bilder från dessa resor kan Ni se i Galleriet. Men även om jag ibland hävdar att gräset är grönare på andra sidan jorden slås man gång på gång av den mångfald och skönhet man kan hitta i vårt vackra land. En tidig morgon vid en stilla sjö när dimman lättar är en lisa för själen. När ett vackert vak sedan breder ut sig inser man att sportfiske förenar inte bara skönhet och upplevelser, utan även spänning och dramatik.

Bakgrund
Jag har under hela min yrkesverksamma karriär jobbat med sportfiske & flugfiske i någon form. Jag startade med att utbilda mig inom vattenekologi i Bräkne-Hoby i Blekinge 1989 och började direkt efter det som fiskeguide på Hökensås Sportfiske. Jag tillbringade större delen av 90-talet där och arbetade vår, sommar och höst. Vintrarna kunde därmed tillbringas på varmare breddgrader med flugspö och kamera >>. I början av det nya millenniet var jag med och drog igång Guideline AB i Sverige under två år innan jag tog klivet över till fiskeresebranchen och Top 10 Fishing Sweden, som är en researrangör som bokar och tar in utländska fisketurister till svenska fiskecamper.

2007 förändrades strukturen på företaget och jag beslutade mig då för att pröva mina egna vingar på heltid från och med hösten -07. Jag startade upp fiskeguideservice i Göteborgsregionen under namnet GoteborgFishing och mer info om denna verksamhet hittar du på hemsidan www.GoteborgFishing.com. Övrig verksamhet består i bild och textleverans till svensk och utländsk sportfiskepress, föredrag, produktfotograferingar, webdesign samt internetbaserade bokningssystem för sportfiskeentrepenörer.

Henke Larsson


---------------------------------------------------------------------

  ABOUT FISHINGIMAGE.COM

Welcome to Swedish picture agency FishingImage.com / Fiskebild.se

I sell fishing, flyfishing- and outdoor pictures to magazines, travel agents and fishing tackle companies, and I am based in Gothenburg on the Swedish west coast. In the archives You will find pictures from Sweden, Norway, Cuba, Mexico, New Zealand, Costa Rica and different European destinations.

Thanks again for visiting my site, and please feel free to contact me if You have any questions or comments! I also want to inform all fotball fans that I am not the world famous fotball player! The only thing we might have in common is probably language and haircut....

Best regards & Tight Lines
Henrik Larsson 

---------------------------------------------------------------------

Contact details
 
WWW.FISKEBILD.SE
Henrik Larsson
c/o GoteborgFishing & Production
Göteborg, Sweden
Tel: +46 (0)730-27 48 00
E-mail: henrik@fiskebild.se
Svensk web: www.fiskebild.se
English web: www.fishingimage.com
 

 

  
     

 
    
 
 
 
 

© Copyright | Henrik Larsson | FiskeBild.se | FishingImage.com | www.FiskeBild.se  |  E-mail: henrik@fiskebild.se  | Tel: +46 (0)730-27 48 00
All rights reserved. No images may be used in any media without permission.